Categorie: Congelatoare

Ai nevoie de un congelator suplimentar pentru acasa, dar nu esti hotarat in legatura cu ceea ce ar trebui sa cumperi? Multe persoane au in bucatarie un congelator suplimentar, insa este important sa descoperi care este cel mai bun congelator pentru nevoile tale. Ar fi de luat in considerare mai multe aspecte, de aceea va propunem sa ne urmariti in continuare pentru a afla toate detaliile necesare.

Top cele mai bune congelatoare

#1 Congelator Bosch GSN36BIEP

Verifica detalii si pret!

Ofera o capacitate de incarcare de 242 litri si este prevazut cu patru compartimente si doua compartimente Big Box. Este realizat din inox anti-amprenta si dispune de display la nivelul usii. Include sistem de alarma usa deschisa, tehnologia MultiAir Flow, Fresh Sense si IceTwister.

#2 Congelator Samsung RZ32A748522/EO

Verifica detalii si pret!

Prezinta o capacitate de 323 litri si include patru compartimente inchise si trei rafturi. Beneficiaza de functia No Frost, Converesie Smart, Congelare rapida, Metal Cooling plate. De asemenea, se poate converti si in frigider. Este fabricat din sticla neagra si ofera un design absolut elegant.

#3 Congelator Beko RFNE312K31XBN

Beko RFNE312K31XBN

Verifica detalii si pret!

Prezinta o capacitate de 282 litri si include opt rafturi. Este dotat cu termostat reglabil, funcite No Frost si Congelare rapida. Beneficiaza de tava epntru cuburi de gheata. Usa este  reversibila, astfel incat sa o puteti monta pe partea care va avantajeaza sau spatiul va obliga.

Cum alegem cel mai bun congelator

Congelatoarele sunt o optiune excelenta pentru familiile numeroase sau pentru persoanele care fac cumparaturi multe si prefera sa depoziteze carnea, dar nu numai, in congelator. Mai mult decat atat, va permite sa depozitati si bucati mari de carne ce nu ar incapea in congelatorul unei combine frigorifice.

Depozitate la congelator, alimentele raman proaspepte mai kmult timp. In plus, pe langa carne, puteti depozita si peste, legume si fructe, verdeata si asa mai departe.

Tip de congelator

Actualmente pe piata, exista mai multe tipuri de congelatoare si anume:

Lazile frigorifice – deschiderea se realizeaza in partea superioara, avand o usa tip capac. Pot fi prevazute cu separaataoare sau cosuri detasabile. Sunt eficiente din punct de vedere energetic si reuseste sa pastreze alimentele proaspeete mai mult timp. Ofera un  mod de functionare silentios, insa  nu dispun de dezghetare automata si pot fi mai greu de organizat.

Congelatoarele verticale – ocupa mai putin spatiu in locuinta datorita constructiei sale. Sunt bine organizate, cu rafturi si setare. Includ functia de autodecongelare, dar si alte functii utile, ce pot varia de la un  model la altul. Pe de alta parte, rafturile nu pot fi reglate dupa bunul plac.

Dimensiuni congelator

Un aspect foarte important face referire si la dimensiunile congelatorului. Acestea au legatura si cu spatiul de care dispui pentru depozitarea lui. Este important sa se integreze perfect in spatiu. Ai in vedere ca locul pe care il alegi sa aiba o temperatura ambientala medie. Nu va functiona optim daca va fi expus la temperaturi prea mari sau prea mici fata de cele recomandate de producator.

Pe de alta parte, dimensiunile au legatura si cu capacitatea produsului. Capacitatea oferita de congelator trebuie, deopotriva, analizata si din perspectiva nevoilor familiei.

Daca nu aveti  nevoie de o capacitate foarte mare de depozitare, atunci un model de pana la 80 de litri este ideal. Insa, daca necesitati un aparat frigorific cat  mai incapator, atunci puteti opta pentru un model cu capacitatea de pana la 400 de litri.

Acest aspect va fi intotdeauna analizat in functie de nevoile personale, de aceea, este destul de subiectiv. Important este sa faceti alegerea corecta si din aceasta privinta.

Autonomie oferita

Autonomia determina numarul de ore in care congelatorul poate functiona in cazul unei pene de curent. Exista modele carae pot ajunge chiar si la o autonomie de 24 de ore.

Esential este sa alegeti un model de congelator care sa ofere o autonomie cat mi mare, mai ales daca locuiti intr-o zona in care pene de curent sunt dese si lungi.

Eficienta energetica

In mod cert, fiecare cumparator isi doreste o bucatarie dotata cu eletrocasnice cat mai economice. Ideal ar fi ca aparatul pe care il alegeti sa faca parte dintr-o clasa de eficienta energetica superioara.

Cele mai performantele clase sunt A+++, A++ si A+. Optati pentru un model incadrat in una dintre aceste clase pentru a nu va incarca factura la curent!

Functii si accesorii

Pentru a alege un congelator bun este important sa dispuna de anumite functii care il vor face mai sigur si mai eficient. Printre acestea se numara:

Panoul de control – iti permite sa setezi temperatura din interiorul aparatului pentru a avea un control mai bun si mai precis.

Sistem de iluminare – ofera o mai buna vizibilitate asupra continutului, ceea ce face cac alimentele sa fie mai usor de gasit.

Functia No Frost – previne formarea ghetii pe peretii interiori ai aparatului si pep suprafata alimentelor. Aceasta inseamna ca nu mai necesita dezghetare manuala.

Funcita Soft-Freeze – este un compartiment dedicat inghetatei fiind ideal pentru iubitorii de dulce.

Functia Inghetare rapida – consta intr-un compartiment in care temperatura scade brusc cu 10 grade Celsius. Astfel, va permite sa congelezi rapid alimenetele proaspata achizitionate.

Alarma la usa – te avertizeaza cand ai tinut usa deschisa prea mult timp sau, pur si simplu, nu ai inchis-o bine. Astfel, alimentele nu vor fi in pericol.

Roti – daca obisnuiesti sa muti des aparatul, atunci ar trebui sa verifici daca dispune si de roti de transport.