Categorie: Masini de spalat rufe

Masina de spalat rufe este o achizitie importanta, pe care dorim sa o realizam pe termen lung. De aceea, este esential sa alegem un  model rezistent in timp, care sa fie in concordanta cu nevoile noastre. Stim ca pe piata exista o multime de modele, ceea ce nu fac altceva decat sa ingreuneze decizia de cumparare. Este clar ca nu orice masina este potrivita oricarui utilizator, motiv pentru care este bine sa fim informati inainte de a lua orice decizie. Astfel, va propunem sa urmariti in continuare materialul pe care l-am pregatit unde va vom prezenta in detaliu tot ceea ce trebuie sa stiti despre o masina de spalat rufe buna.

Top cele mai bune masini de spalat rufe

#1 Masina de spalat rufe Bosch WAN28262BY

Verifica oferta curenta!

Pune la dispoziite o capacitate de incarcare de 8 kg. Face parte din clasa de eficienta energetica A+++ sau, conform noilor etichete energetice adoptate la nivel de UE, clasa E. Inlcude 15 programe de spalare si functii utile precum Semnal sonor la finalul progarmului, programare intarziata, functie fara centriugare, perfect speed, blocare acces interfata, sistem detectare spuma, sistem electronic de contrl al balansului sau protectie anti-inundatie.

#2 Masina de spalat rufe AEG L8FNC68S

Verifica oferta curenta!

Prezinta o capacitate de incarcare de 8 kg fiind ideala pentru o familie cu aproximativ patru membri. Poate atinge o viteza maxima de centrfugare de 1400 RPM. Ofera 11 programe de spalare optimizate si tehnologii precum Pro Steam, Pro Sense, OKO Inverter si OKO Mix. In plus, asigura un mod de functionare economic, inregistrand la fiecare 100 de spalari 47 kWh.

#3 Masina de spalat rufe Samsung WW80TA046AE/LE

Samsung WW80TA046AE/LE

Verifica oferta curenta!

Pune la dispozitie o capacitate de 8 kg si poate atinge o viteza maxima de 1400 de rotatii pe minut. Ofera un mod de functionare economic, inregistrand la fiecare 100 de spalari aproximativ 55 kWh. Dispune de 15 programe de spalare si functii utile precum intensive, programare intarziata, hygiene steam, blocare acces copii, dar si tehnologii cum ar fi Bubble Soak, Smart Check, Eco bubble ori Drum Clean.

Cum alegem cea mai buna masina de spalat rufe

Capacitate de incarcare si volum

Capacitatea de incarcare este primul aspect pe care trebuie sa il analizati atunci cand achizitionati cea mai buna masina de spalat rufe. In primul rand, este important sa nu confundati capacitatea cu volumul masinii. De pilda, exista modele de masini cu capacitate mare, dar cu volum mai mic al cuvei, definind astfel modelele slim.

Adancimea masinii de spalat are legatura cu cantitatea de haine care poate fi spalata in acelasi timp. Variantele de masini slim reprezinta o solutie inspirata pentru spatii restranse.

Capacitatea de incarcare este in stransa legatura cu numarul membrilor familiei. Avem de ales intre modele de masini a caror capacitate porneste de la 5 kg si ajunge la 12 kg. Astfel, o masina cu capacitatea de 5-6 kg ar putea fi suficienta pentru persoanele care locuiesc singure. Pentru un cuplu, capacitatea creste pana la 6-8 kg. Ori pentru familii cu cel putin patru membri, capacitatea ideala ar trebui sa fie de minim 8-9 kg.

De asemenea, trebuie sa mai aveti in vedere inca un aspect important. Fiecare program din grila permite incarcarea unui anumite sarcini de haine. Nu toate programele permit incarcarea la maxim a masinii, de aceea, este important sa verificati pentru fiecare program acest aspect. Cele mai moderne masini avertizeaza atunci cand masina a fost supraincarcata si nu va putea porni.

Consum energetic

Un alt detaliu care face diferenta este eficienta energetica. Fiecare ne dorim electrocasnice cat mai economice, iar pentru aceasta trebuie sa ne orientam catre clase superioare. In ceea ce priveste masinile de spalat rufe, ideal ar fi sa alegeti o masina incadrata in clase precum A+++, A++ sau A+, care vor asigura un consum energetic mic.

Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare este cea care asigura stoarcerea hainelor si se masoara in rotatii pe minut (RPM). Masina pe care o alegeti trebuie sa aiba capacitatea de a stoarce eficient orice fel de incarcaturi pe care le veti avea.

Astfel, pana nu demult, viteza maxima de centrifugare pe care o putea atinge o masina de spalat rufe era de 1400 RPM. In prezent, au fost lansate modele care pot atinge chiar si 1600 RPM. Aceasta trebuie sa se adapteze tipului de incarcatura, respectiv de articole pe care le spalati. In general, o masina de spalat rufe buna ar trebui sa poata atinge cel putin 1200 RPM.

Programe si functii

In principiu, o masina de spalat rufe buna va fi dotata cu o gama variata de programe pentru a acoperi cat mai multe nevoi. Important este sa optati pentru un model care va acopera integral nevoile. In general, din grila de programe nu ar trebui sa lipseasca programele de baza precum cel de bumbac, sintetice, eco si asa mai departe. In functie de nevoi, ar putea fi obligativitate sa exista programe pentru bebelusi, pentru haine sport si asa mai departe. In plus, cele mai performante modele sunt dotate si cu functia Wi-fi. Astfel, veti putea descarca cu ajutorul telefonului noi programe de spalare pe care nu le gasiti in grila initiala.

In acelasi timp, ar fi important sa dispuna si de functia de programare intarziata pentru a putea amana ora de incepere a spalarii, la nevoie. Functia de blocare acces copii dezactiveaza panoul de control pentru ca cei mici sa nu poate deregla display-ul.

Tehnologiile si functiile implementate mai pot varia si in functie de producator. De pilda, la Samsung putem gasi tehnologia Add Wash care permite adaugarea rufelor printr-o usita speciala, chiar si dupa inceperea programului. La LG, putem gasi NFC care permite descarcarea de noi programe sau TUrbo Wash ce permite reducerea timpului de spalare. Bosch ofera Automatic Load Sensing care pune la dispozitie doua programe de spalare complet automate ce se adapteaza tipului de haine. Acestea sunt doar cateva exemple pentru a va forma o idee de ansamblu, important fiind alegerea acestora in concordanta cu nevoile voastre.

Zgomot inregistrat

In general, masinile de spalat rufe moderne ofera un mod de functionare silentios. Nivelul de zgomot poate varia de la un model la altul. Insa, este bine ca masina pe care o alegeti sa nu depaseasca 60 dB la spalare si 76 dB la centrifugare, pentru a o considera cu adevarat silentioasa.