Categorie: Frigidere

Frigiderul este unul dintre cele mai importante electrocasnice din locuinta, ce va constitui intotdeaua o investitie pe termen lung. Este esential in acest context sa alegi cel mai bun frigider pentru nevoile tale, iar acest lucru este posibil dupa o ampla informare in prealabil. Un frigider bun presupune o organizare inteligenta, dar si functii moderne si utile care vor asigura conditiile optime alimentelor in orice situatie. Va invitam sa urmariti materialul pe care l-am pregatit pentru a afla de ce trebuie sa tineti cont pentru o alegere reusita.

Top cele mai bune frigidere

#1 Frigider cu doua usi LG GTF744BLPZD

LG GTF744BLPZD

Verifica detalii si pret!

Este un model prevazut cu doua usi ce ofera o capacitate totala de 509 litri distribuita intre frigider 379 litri si congelator 130 de litri. Beneficiaza de tehnologia No Frost si display cu touchscreen.  Include compartiment pentru legume si fructe, suport pentru oua, suport pentru sticle si compartimente pentru carne si peste. Face parte din clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic anual de 280 kWh.

#2 Frigider cu doua usi Samsung RT50K633PSL/EO

Samsung RT50K633PSL/EO

Verifica detalii si pret!

Pune la dispozitie o capacitate generoasa de 504 litri si inregistreaza un consum energetic anual de doar 273 kWh. Prezinta tehnologia No Frost, tehnologia Digital Inverter si Twin Cooling Plus. Beneficiaza de siste de iluminare LED, raft Easy Slide, compartiment pentru fructe si legume, dar si suport pentru oua. Rafturile de la nivelul frigiderului sunt fabricate din sticla securizata.

#3 Frigider cu doua usi LG GTB523PZCZD

LG GTB523PZCZD

Verifica detalii si pret!

Pune la dispozitie o capacitate de 312 litri distribuita intre frigider 243 litri si congelator 69 de litri. Include tehnologia No Frost, Linear Cooling si DoorCooling. Este echipat cu compresor Inverter Linear ce asigura un mod de functionare economic. Cu aplicatia Smart ThinQ puteti controla frigiderului direct de pe telefonul mobil, putand detecta inclusiv eventualele defectiuni. Face parte din clasa de eficienta energetica A++, inregistrand anual doar 220 kWh.

De ce trebuie sa tinem cont pentru a alege cel mai bun frigider

Exista cateva detalii care fac diferenta intre frigiderele moderne, insa cel mai important sa stiti care sunt cu exactitate nevoile voastre. Fiindca fiecare cumparator este diferit, atunci devine vital sa faceti diferenta si sa alegeti in consecinta. Astfel, va vom prezenta principalele aspecte de care sa tineti cont in vederea alegerea unui astfel de aparat frigorific.

Modalitate de compartimentare

Un frigider conventional va presupune intotdeauna urmatorul mod de amplasare: in partea de sus un mic congelator, iar in partae de jos frigiderul propriu-zis. Totodata, exista variante cu doua usi sau chiar si cu o singura usa.

De regula, la nivelul congelatorului, exista un raft despartitor pe care il puteti chiar si detasa atunci cand nu va este necesar. Zona frigiderul prezinta mai multe rafturi, iar varianta ideala este aceea in care respectivele rafturi sunt fabricate din sticla securizata foarte rezistenta ce ar putea sustine chiar si articole voluminoase. Mai mult decat atat, intotdeauna va fi bine-venit si un compartiment pentru vegetale.

Nici zona usii nu ar trebui sa fie mai prejos. Chiar si la nivelul sau exista spatiu de depozitare, iar in acest sens, ar trebui sa ofere rafturi in care sa puteti aseza borcane, recipiente de mici dimensiuni, oua etc. Mai mult decat atat, ideal ar fi ca frigiderul pentru care optati sa ofere posibilitatea de a regla rafturile pe inaltime astfel incat la un moment dat sa puteti introduce si articole mai inalte.

Capacitatea oferita

Capacitatea se va masura in litri si reprezinta volumul de incarcare al frigiderului. De pilda, pentru cei ce au nevoie de un aparat frigorific mic, pot opta pentru un model cu capacitatea de maxim 100 de litri.

Pe de alta parte, familiile mai mari care, automat, au nevoie de un spatiu mai mare, se pot orienta catre modele cu capacitati de peste 200 de litri. In principiu, exista variante care pot ajunge si la 300 de litri.

Acest aspect mai depinde si de obiceiurile culinare, in speta, de cat de multe alimente obisnuiti sa depozitati in frigider.

Eficienta energetica

Eficienta energetica mentioneaza capacitatea de inghetare raportata la consumul energetic. Orice frigider are nevoie de conectare la reteaua electrica pentru a putea functiona, iar pentru fiecare model producatorii estimeaza si consumul energetic anual. Energia primita este direct proportionala cu puterea electrica a produsului. Pentru a putea analiza mai usor acest indicator, au fost introduse clasele de eficienta energetica ce reprezinta bareme de consum notate cu litere.

Cele mai eficiente frigidere din punct de vedere al cosnumului fac parte din clasa A, ce este impartita in mai multe subdiviziuni notate cu simbolul +. In mod clar, pentru un consum energetic cat mai redus, va trebui sa optati pentru un frigider incadrat intr-o clasa de eficienta energetica cat mai buna.

Clasa climatica

Clasa climatica este, de fapt, intervalul de temperatura ambianta in cadrul careia frigiderul va functiona in parametri optimi. De regula, o placuta de identificare din interiorul aparatului va indica clasa climatica in care este incadrat frigiderul, iar cei mai multi producatori o mentioneaza si in specificatiile produsului. Avem patru variante esentiale:

  • SN – temperat extinsa: 10 ÷ + 32°C
  • N – temperat: + 16 ÷ + 32°C
  • ST – subtropical: + 16 ÷ + 38°C
  • T- tropical: + 16 ÷ + 43°C

Exista o multitudine de modele care ofera o versatilitate excelenta, fiind compatibile in toate cele patru clase climatice. Este important sa aveti in vedere si acest aspect, caci daca nu veti respecta clasa, randamentul va fi unul mic, iar riscul de deteriorare rapida a aparatului va fi unul crescut.

Functii implementate

Una dintre cele mai importante dotari pentru orice frigider se refera la termostatul reglabil. Acesta va permite sa setati foarte usor temperatura din interior si, implicit, sa controlati permanent conditiile de depozitare a alimentelor.

Tehnologia No Frost este o alta caracteristica importanta de care frigiderul ar fi bine sa beneficieze caci va poate scapa definitiv de grija dezghetarii periodice a aparautlui. Aceasta impiedica formarea ghetii la nivelul peretilor, pastrand alimentele ein cele mai bune conditii.

Mai mult decat atat, garnitura antibacteriana asigura un mediu igienic de depozitare a alimentelor, prevenind dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului.