Combina frigorifica Arctic AK60366E40NFMT Review si Pareri pertinente
Arctic AK60366E40NFMT este o combina frigorifica spatioasa si bine organizata ce poate oferi conditii optime de depozitare a alimentelor in interiorul […]
Combinele frigorifice sunt unele dintre electrocasnicele de baza care nu pot lipsi din nicio bucatarie, fiind si o investitie pe termen lung, drept pentru care alegerea celui mai bun produs este o decizie importanta. Chiar daca pe piata putem gasi o multime de modele pentru orice buget, nu inseamna ca toate sunt potrivite nevoilor voastre. Puteti identifica cea mai buna combina frigorifica avand la indemana toate informatiile necesare de care sa tineti cont.
Daca ati decis ca cel mai potrivit aparat frigorific pentru nevoile voastre este combina, atunci urmatorul pas ar fi alegerea tipului de aparat. In acest sens, aveti doua optiuni:
Combina frigorifica clasica reprezinta varianta de baza, dar si cel mai popular model. Puteti gasi modele la preturi variate in functie de optiuni, tehnologii sau chiar dseign. Le puteti amplasa oriunde in bucatarie, pot fi mutate usor, respectiv asortate cu design-ul bucatariei.
Combina frigorifica incorporabila este ideala pentru cei care prefera un design uniform al bucatariei, fara electrocasnice la vedere. Aceasta va fi montata in mobilier, iar odata inchisa usa, nu va fi vizibila. Insa, aceasta alternativa poate fi mai costisitoare si trebuie sa aiba un loc bine stabilit in momentul in care comandati mobila de bucatarie.
Design-ul combinei frigorifice este un alt detaliu care face diferenta. Astfel, va trebui ales in functie de tipul bucatariei pe care o aveti si, desigur, in functie de stilul care va reprezinta.
Combinele frigorifice din otel inoxidabil ofera un aspect elegant bucatariei, fiind usor de integrat in orice decor. Exista variante mate sau variante din inox anti-amprenta intretinerea sa fiind extrem de facila. In plus, cele mai multe modele sunt magnetice, asa ca veti putea atasa magneti de el.
Combina frigorifica alba este alegrea ideala pentru cei ce aleg stilul clasic, dar si pentru cei care cauta un model mai putin costisitor. Exteriorul este foarte usor de intretinut si poate fi integrata usor in orice decor.
Combina frigorifica neagra este o varianta foarte eleganta, dar care poate fi mai dificil de asortat cu restul pieselor de mobilier. Trebuie sa va asigurati ca atat mobila, cat si celelalte electrocasnice sunt in concordanta cu design-ul acesteia.
Si sigur ca exista si vairante de combine frigorifice in nuante vii, in stil retro ori cu design vintage ce se adapteaza bucatariilor decorate in acelasi stil.
Clasa de eficienta energetica este un alt indicator pe care trebuie sa il luati in considerare fiindca fiecare cumparator cauta un aparat cat mai economic, ce nu ii va incarca inutil facutra la curent. In acest context, clasa de eficienta energetica se noteaza cu litere intre A si D, subdiviziunile pentru cea mai eficienta clasa, A, fiind mentionate cu simbolul +.
Cele mai economice modele sunt cele care fac parte din clase precum A+++, A++ sau A+. Cu cat combina frigorifica este incadrata intr-o casa mai buna, cu atat va asigura un consum energetic mai mic.
De regula, combina frigorifica reprezinta un procent de aproximativ 8% din valoarea facturii la curent, iar pentru a va asigura ca veti obtine performante cat mai bune, va trebui sa alegeti un aparat frigorific economic.
Este foarte important sa analizati tehnologia de racire pe care aparatul frigorific o integreaza. In acest sens, exista mai multe optiuni despre care este bine sa cunoasteti cateva informatii pentru a sti la ce sa va asteptati:
No Frost – presupune scaderea temperaturii interioare utilizand aer rece, ceea ce previne formarea ghetii pe peretii aparatului. Optand pentru aceasta tehnologie, nu va mai fi nevoie sa mai dezghetati regulat aparatul. In plus, o veti gasi si in varianta de Full No Frost sau Total Frost atat in zona frigiderului, cat si in cea a congelatorului.
Neo Frost – implica un grad mai mare de umiditate in frigider de pana la 90%.
Low Frost – impiedica formarea ghetii pe vaporizator.
Garden Fresh – presupune circularea aerului in asa fel incat fructele si legumele sa nu se deshidrfateze usor.
Smart Frost – impiedica depunerile de gheata din congelator, transferand temperatura scazuta direct la pereti. Are nevoie de decongelare rara.
Perfect No Frost – temperatura scade uniform in tot interiroul aparatului, nivelul de umiditate fiind unul optim.
Pe de alta parte, inca mai exista si sistemele de racire mai vechi si anume:
Statice – ce presupun racirea prin intermediul unui perete de gheata ce se formeaza in spatele compartimentelor. Gradul de umiditate din interiorul aparatului este unul bun, alimentele mentinandu-se proaspete, dar temperatura nu va fi distribuita uniform.
Dinamice – presupune existenta unui ventilator in interior ce contribuie la asigurarea umiditatii si la distribuirea uniforma a aerului rece.
Tehnologia avanseaza, iar combinele frigorifice au devenit niste aparate cu adevarat moderne ce integreaza o multime de functii utile, cum ar fi:
Holiday care este ideala atunci cand plecati in vacanta, oferind un consum mai mic, insa trebuie sa va asigurati ca nimeni nu va umbla in interiorul sau.
Child lock presupune impiedicarea accesului celor mici la aparat.
Super congelare ajuta la congelarea rapida a alimentelor proaspat achizitionate.
Wi-fi face posibil controlul de pe telefonul mobil chiar si de la distanta.
Dispenser apa asigura apa proaspata si rece.
Voice recorder va permite sa lasati mesaje vocale membrilor familiei.
Avertizare usa deschisa impiedica dezghetarea aparatului si alterarea alimentelor.
Dezghetare automata este excelenta pentru a nu mai pierde timpul sa dezghetati aparatul.
Smart diagonsis va ajuta sa identificati mai usor problemele functionale.
Afisaj LEd permite efectuarea setarilor dorite, dar si verificarea nivelului de umiditate, a temperaturii, ceasului si a altor detalii.
Modul in care este compartimentat interiorul, respectiv capacitatea de depozitare pot face diferenta si pot fi un indicator important daca aparatul ales este ceea ce cautati. De regula, familiile cu un numar mai mare de membri vor opta pentru variante cu capacitati de peste 200 de litri. Dar dincolo de capacitatea pe care o ofera, este important si modul in care este organizat interiorul aparatului. De pilda, este esential sa dispuna in partea de jos de compartiment special pentru depozitarea fructelor si legumelor. Rafturile ar fi bine sa fie realizate din sticla securizata cu o rezistenta mare si pentru articolele voluminoase. De asemenea, un model bun va va permite sa reglati rafturile pe mai multe nivele.
In plus, poate benficia si de accesorii suplimentare precum suporturile pentru sticle. Usa ar trebui sa aiba, deopotriva, rafturi spatioase unde sa asezati sticle, borcane, recipiente mai mici si asa mai departe.
Referitor la congelator, ideal ar fi sa va orientati catre o combina care dispune in sertare in zona congelatorului pentru a putea depozita separat alimentele in functie de natura lor pentru a impiedica schimbul de mirosuri si arome intre ele.
Ofera o capacitate impresionanta de 631 de litri. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+++ si dispune de compartimente speciale precum cel pentru fructe si legume, pentru oua, carne si peste, dar si pentru sticle. Este prevazut cu inox antiamprenta si integreaza tehnologia de racire No Frost. Include alarma pentru usa deschisa si temperatura ridicata, functie de super congelare si super racire si ofera posibilitatea de a regla temperatura.
Este un model realizat din inox ce pune la dispozitie o capacitate de 338 litri. Face parte din clasa de eficienta energetica A+ si integreaza sistemul de racire No Frost. Beneficiaza de compartiment special pentru fructe si legume, accesoriu pentru oua, suport pentru sticle si tava pentru gheata. Detine alarma pentr usa deschisa si tehnologia All Around Cooling.
Este realizata din inox anti-amprenta si pune la dispozitie o capacitate de 341 litri. Face parte din clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic scazut. Integreaza sistemul de racire No Frost si include compartiment special pentru legume si fructe, dar si suport pentru oua. Dispune de functii precum Smart Diagnosis, Wi-fi, Door Cooling, Multiflow, SmartThinQ.
Arctic AK60366E40NFMT este o combina frigorifica spatioasa si bine organizata ce poate oferi conditii optime de depozitare a alimentelor in interiorul […]
Tesla RC3100H1 este o combina frigorifica spatioasa si rezonabila ca pret ce poate constitui o alternativa de luat in considerare. Dar […]
Tesla RC3400FHX este o combina frigorifica bine organizata si silentioasa despre care vom discuta pe larg in cadrul acestui material. […]
Tesla RC3200FHX1 este o combina frigorifica bine organizata ce dispune de tehnologii si functii avansate pentru o performante bune. Totusi, aceasta […]
Star-Light CSTV-268F poate fi o solutie convenabila si pentru cei cu un buget mai mic, reprezentand o combina frigorifica dotata cu […]
Star-Light CSTV-288F este o combina frigorifica foarte accesibila ca pret, despre care vom discuta in acest material pentru a vedea cu […]
LG GBB60MCPFS este un model de combina frigorifica foarte eficienta prevazuta cu o serie de sisteme si functii performante ce reusesc […]
Beko RCNA366E30ZXR este o combina frigorifica moderna prevazuta cu functii si sisteme avansate, ce vor oferi toate conditiile necesare alimentelor tale. […]
Beko RCNA340K20XP Beko ne propune o serie de aparate frigorifice foarte interesante, iar printre acestea se numara si combina frigorifica Beko RCNA340K20XP despre […]
Hansa FK261.3X Daca esti interesat de o combina frigorifica practica si ieftina, o idee interesanta ar putea fi Hansa FK261.3X. Este un […]