Masina de spalat rufe cu uscator Electrolux EWW1607SWD , 1600 rpm, 10 kg spalare/6 kg uscare, Clasa A, Alb

Electrocasnice mariMasini de spalat rufe

Cele mai noi oferte de la magazinele preferate:

Profita de ofertele Crazy Days doar la eMAG!

 

Electrolux EWW1607SWD

Electrolux EWW1607SWD este un model de masina de rufe foarte performant care imbina perfect noile tehnologii, producatorii aducand pe piata o masina 2 in 1: care spala rufe, dar le si usuca. Practic, vei putea scoate hainele din masina si le vei putea punea direct in dulap. Nimic mai simplu si mai comod pentru orice gospodina. Insa, ca de fiecare data, este nevoie sa afli mai multe detalii si sa cunosti indeaproape produsul chiar inainte de o eventuala achizitie. Asa ca iti propunem sa ne urmaresti in continuare!

Design

Masina beneficiaza de un design absolut elegant, avand o carcasa alba cu insertii argintii. Frontal, se afla display-ul digital foarte atragator, butonul rotativ prin intermediul caruia vei alege programul dorit si, bineinteles, cuva pentru detergent. Masina masoara 60.5 cm adancime, 60 cm latime si 85 cm inaltime, avand o greutate de 81.5 kg.

Specificatii

Electrolux EWW1607SWD pune la dispozitie o capacitate de incarcare la spalare foarte generoasa, de 10 kg, iar la uscare, ofera o capacitate de 6 kg. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A, insa trebuie sa ai in vedere ca masinile cu uscator intotdeauna vor consuma mai mult decat modelele clasice. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 184 kWh. In acelasi timp, consumul anual de apa a fost aproximat la 12200 litri.

Viteza de centrifugare pe care o poate atinge este de maxim 1600 rpm, de altfel, cea mai mare valoare posibila de pana acum. Este esential ca masina cu uscator sa poata obtine o viteza cat mai mare, pentru ca este necesar acest lucru la uscare. In schimb, pentru spalare si stoarcere nu va trebui sa folosesti o viteza atat de mare, pentru ca hainele ar putea fi afectate.

Programul Child Lock permite blocarea masinii de spalat pentru prevenirea accidentelor nedorite sau chiar dereglarea setarilor realizate anterior de tine. Astfel, copiii se vor putea juca pe langa masina de spalat fara probleme.

Masina beneficiaza de 15 programe de spalare si uscare, care vor acoperi cam toate tipurile de nevoi: mixt, bumbac, lana, delicate, sintetice, spalare rapida, spalare manuala etc. Printre programele speciale ale masini se numara programul Wash&Dry care are o durata de 60 de minute, putand fi spalate si uscate articole din bumbac, permitand o incarcare de pana la 5.5 kg. De asemenea, spalarea manuala este un program special gandit pentru haineel foarte delicate sau cele din lana, care in mod normal nu ar trebui spalate in masina, pe eticheta lor fiind chiar mentionat acest lucru.

Programul mix permite spalarea hainelor realizate din material sintetice, dar si din bumbac, in cadrul aceluiasi ciclu. Programul bumbac are trei optiuni de temperatura si anume:40 de grade Celsius, Eco 60 de grade Celsius si 90 de grade Celsius. In acelasi timp, si programul pentru hainele delicate prezinta doua optiuni de program si anume: Matase ori Lana.

O alta surpriza placuta se refera la existenta programului special pentru perdele care, din punctul meu de vedere, este foarte util si chiar ar trebui sa existe la fiecare masina de spalat. Secretul acestor programe pentru materiale delicate consta in miscarea delicata a tamburului si cantiatea mare de apa adaugata ce nu vor permite frecarea fibrelor, obtinand in acelasi timp rezultate foarte bune. La finalul programului, se va utiliza o clatire suplimentare, pentru a fi siguri ca vor fi indepartate eficient toate urmele de detergent.

Imediat ce programul de spalare s-a terminat, va trebui sa pornesti programul pentru uscare a rufelor.

Electrolux EWW1607SWD foloseste pentru uscarea rufelor tehnologia prin condensare, astfel incat nu va mai fi nevoie de conectarea la o iesire de evacuare, fiindca toata apa rezltata in urma procesului de uscare va fi folosita intr-un loc special pe care va trebui sa il golesti dupa fiecare utilizare.

Ciclul de uscare poate incepe si automat, insa este nevoie sa apesi pe un buton special, chiar inainte de inceperea ciclului de spalare, selectand una dintre urmatoarele optiuni: timp – de la 30 la 210 minute si nivel de uscare – uscare completa, medie sau usor umeda pentru hainele pe care ulterior va trebui sa le calci. Uscarea cu senzori face posibila masurarea nivelului de umiditate reziduala din haine. Calcarea  reprezinta nivelul cel mai delicat, avand cel mai mare nivel de umditate reziduala, potrivit pentru hainele pe care le vei calca ulterior. Agatare la uscare constituie un nivel de umiditate mai mare decat cel din dulap, astfel ca dupa finalizare va trebui sa intinzi rufele pe sarma pentru o uscare completa. Impaturirea se refera la faptul ca hainele sunt destul de uscate pentru a fi asezate direct in dulap. Purtare reprezinta nivelul ce face posibila purtarea hainelor chiar dupa incheierea programului de uscare.

Programarea intarziata permite amanarea orei de pornire a programului de spalare in intervalul 3-24 de ore. De asemenea, vei putea verifica in permanenta timpul ramas pana la terminarea programului ori poti modifica temperatura si viteza de centrifugare. Totodata, ai posibilitatea sa anulezi un program care tocmai deruleaza, daca nivelul apei si temperaturii sunt scazute, astfel permintand hubloului sa se deblocheze si sa poate fi deschis. Pentru a putea face acest lucru, va trebui sa apesi butonul de pauza, iar pe display va aparea un indicator ce arata etapa in care a ajuns programul.

In momentul in care usa de serviciu este gata pentru a putea fi deschisa, un indicator va semnala scoatearea sau adaugarea rufelor in masina. Pentru a reporni programul de spalare sau de uscare, va trebui sa apesi pe butonul Pornire.

Si pentru ca am mentionat anterior ca programele mai pot fi ajustate prin modificarea temperaturii sau vitezei de centrifugare, ceea ce nu am amintit se refera si la existenta unor anumite conditii. Este absolut obligatoriu ca modificarile pe care le faci sa fie in concordanta cu programul care deruleaza, iar programul de spalare/uscare sa nu se fi terminat.

Cuva masinii este realizata dintr-un material termorezistent poliplex ed culoare alba, in timp ce tamburul este conceput din otel inox avand o capacitate de 60 de litri. Diametrul hubloului este de 30 cm, iar deschiderea acestuia se realizeaza la un unchiul de 135 de grade.

Sistemul automat de reglare a consumului de apa presupune ajustarea cantitatii de apa in functie de cantitatea si tipul hainelor adaugate in masina, astfel incat sa se poata obtina cele mai bune performante de spalare, dar si de consum energetic. Prezinta o rezistenta electrica nichelata avand cu 40% mai putina depunere de calcar pe rezistenta, astfel ca va asigura o protectie optima impotriva coroziunii.

Design-ul special al tamburului permite obtinerea celor mai bune rezultate la spalare, fara a degrada hainele. Electrolux EWW1607SWD este prevazuta cu doua sisteme eficiente in reducerea vibratiilor si a zgomotului: design-ul special al peretilor laterali au capacitatea de a reduce foart emult nivelul zgomotului, dar si a vibratiilor produse in timpul spalarii, in timp ce sistemul electronic de contrl al balansului este responsabil pentru distribuirea in mod uniform a rufelor in interiorul masinii, ceea ce va contribui din nou la reducerea zgomotului si a vibratiilor.

Functia Time Manager permite modificarea duratei programelor, pentru ca rufele sa fie gata in timp util. Programul Dual Care permite atat spalarea, cat si uscarea hainelor intr-un singur ciclu, chiar si pentru hainele din lana si cele din materiale delicate, care in mod normal s-ar fi spalat doar manual. De asemenea, reuseste sa elimine eficient mirosurile neplacute si faciliteaza calcatul hainelor.

Tehnologia Opti Sense are capacitatea de a detecta in mod automat, de fiecare data, dimensiunea incarcaturii, astfel ca va calcula cantiatatea de apa necesara si durata programului.

Programul cu admisia de abur permite eliminarea eficienta a mirosurilor neplacute si faciliteaza calcatul hainelor. In acelasi timp, programul de spalare si uscare rapid ce are o durata de 60 de minute este ideal pentru spalarea hainelor pentru serviciu sau pentru momentele in care suntem grabiti.

Optiunea Time Manager permite scurtarea duratei programelor cu pana la 50%, prin marirea temperaturii si a presiunii apei. Totodata, datorita procesorului performant, masina va memora cel mai des program pe care il folosesti, dar si setarile pe care le realizezi. De asemenea, iti permite crearea propriilor programe de spalare sau uscare, ce vor fi memorate ulterior.

Programul Steam Refresh face posibila reducerea mirosurilor neplacute si previne sifonarea hainelor in timpul uscarii. In cazul modului de uscare cu temporizator, vei putea seta tasata de temporizare de la 30 de minute pana la 180 de minute.

In cazul in care cantitatea de haine pe care aia daugat-o este mai mare decat sarcina maxima a masinii, atunci recomandam doar sa speli hainele, iar la final, sa imparti cantitatea respectiva pentru a introduce din nou in tabur spre a fi uscate. In continuare, este necesar doar sa urmezi instructiunile pentru optiunea Uscare numai si sa alegi modul de uscare raportat la tipul de tesatura. Vei repeta acest procedeu si pentru restul hainelor.

La finalul fiecarui ciclu de uscare exista si un timp de racire. Sistemul de detectare a spumei presupune optimizarea functionarii masinii pana la atingerea nivelului optim al spumei. Totodata, sistemul Overflow este responsabil pentru protejarea masinii impotriva inundatiilor.

In ceea ce priveste nivelul maxim de zgomot produs, la spalare nu depaseste 51 dB, iar la centrifugare 77 dB.

Pareri de la clienti

Clientii s-au aratat faorte incantati de acest produs si declara ca atat rezultatele la spalare, cat si la uscare sunt exceptionale. De asemenea, declara ca este un model foarte silentios, programele din dotare sunt extrem de variate, astfel ca de fiecare data este imposibil sa nu gaseasca programul cel mai bun. De asemenea, inca de cand au achizitionat-o, i-a ajutat foarte mult manualul de utilizare, care este bine structurat si usor de inteles. De asemenea, ecranul este foarte prietenos si intuitiv, in ciuda design-ului sofisticat. Este foarte flexibil si permite ajutarea celor mai importanti parametri – timp si viteza de rotatie. O considera de departe o achizitie foarte reusita si apreciaza raportul calitate/pret excelent.

Concluzie

Din punctul meu de vedere, masina cu uscator Electrolux EWW1607SWD este un produs ce merita achizitionat cu toata increderea, fiindca s-a dovedit a fi un produs de inalta calitate. Rezultatele la spalare, dar si la uscare sunt de inalta calitate, este foarte silentioasa si extrem de bine dotata din perspectiva functiilor si a programelor. O recomandam cu toata increderea, iar aici puteti consulta o oferta de pret avantajoasa.

 

Review pe scurt: Electrolux EWW1607SWD

9.8

Pret

9.4/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Functii

9.9/10

Design

9.8/10

Pareri PRO

  • Raport calitate/pret excelent
  • Capacitate generoasa
  • Numar mare de functii si programe
  • Silentioasa si fiabila
  • Design elegant

Pareri CONTRA

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.