Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV53L30EU, 12 Seturi, 5 Programe, clasa A+

IncorporabileMasini de spalat vase incorporabile

Cele mai noi oferte de la magazinele preferate:

Profita de ofertele Crazy Days doar la eMAG!

 

Bosch SMV53L30EU

Te gandesti de ceva timp sa iti cumperi o masina de spalat vase, dar inca nu te-ai putut hotari? Iti recomandam sa nu mai stai pe ganduri si sa cauti deja modelul pe care il consideri cel mai potrivit. Iti prezentam astazi masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV53L30EU ce se bucura de o popularitate foarte mare in randul cumparatorilor. In continuare, vei descoperi daca este si pentru tine masina potrivita in urma review-ului pe care l-am pregatit.

Design

Fiind un model incoporabil, nu se pune accent foarte mare pe acest aspect. Prin urmare, prezinta o carcasa de culoare argintie, iar practic masina nu se va vedea deloc, indata ce ai integrat-o in mobilier. In partea de sus a usii, observam butoanele de unde vei selecta programele dorite.

Masina masoara 81.5 x 59.8 x 55 cm (IxLxA) si cantareste 33 kg.

Specificatii

Masina incorporabila Bosch SMV53L30EU detine o capacitate de incarcare de 12 seturi, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+. In acest sens, consumul anual de apa a fost aproximat la 3300 litri, iar cel de energie, la 290 kWh.

Acest model de masina de spalat vase face parte din cea de-a sasea serie a producatorului Bosch, avand integrat senzorul de turbiditate capabil sa regleze temperatura de spalare, consumul de apa si timpul total, in functie de situatie.

Prezinta 5 programe de spalare:

 1. Intensiv – utilizeaza apa la temperatura de 70 de grade Celsius, ideal pentru vasele si oalele cu grad ridicat de murdarie, chiar uscata. Fiind prezent senzorul de incarcare, nivelul de incarcare al masinii va fi detectat in mod automat pentru a adapta consumul si durata. Consumul de apa va varia intre 12 si 15 litri si consumul energetic intre 1.45 si 1.5 kWh.
 2. Auto – datorita celor doi senzori, va fi detectata automat cantitatea de vase aflata in interior, dar si gradul de murdarie, pentru ca in final, sa fie stabilita temperatura de spalare ce variaza intre 45 si 65 de grade Celsius, cantitatea de apa intre 9 si 19 litri si consumul de energie electrica intre 1-1.16 kWh. Durata programului va depinde si ea de cantitatea vaselor si de gradul de murdarie, insa in principiu variaza intre 95 si 160 minute.
 3. Eco – este cel mai eficient din perspectiva consumului de resurse si potrivit pentru vasele cu grad mediu de murdarie, utilizand apa la o temperatura de 50 de grade Celsius. Totodata, consuma 1.02 kWh energie electrica si 11.7 litri de apa. Ca in cazul tuturor programelor de spalare eco, acesta dureaza ceva mai mult, 210 minute.
 4. Pahare – utilizeaza apa la o temperatura de 45 de grade Celsius, presiunea fiind una mai scazuta pentru a proteja paharele ori chiar portelanuri si cristale delicate. Dureaza 29 de minute si consuma 10 litri de apa.
 5. Prespalare – dureaza 15 minute si este eficient pentru a inmnuia murdaria dat fiind faptul ca nu incalzeste apa. Consuma cam o pompa de apa, iar consumul de energie electrica va fi nesemnificativ, aproximativ 0.05 kWh.

Mai mult decat atat, masina mai prezinta inca alte doua extra-optiune foarte eficiente:

 • Incarcare la jumatate – avand in vedere ca nu pentru toate familiile este usor sa umpli o masina de 60 de cm latime, atunci Bosch s-a gandit sa adauge aceasta extraoptiune. Vei putea porni masina doar cu vasele pe care le-ai strans, iar durata va fi aceeasi, in timp ce consumul de apa si cel de energie electric vor fi mai mici.
 • VarioSpeed – in cazul in care te grabesti si vrei ca programul sa dureze mai putin. Prin urmare, perioada de uscare a vaselor se va reduce, iar temperatura de spalare va fi mai mare.

Programarea intarziata se refera la posibilitatea de a seta ora dorita cand masina isi poate incepe activitatea automat, indiferent daca esti acasa sau nu. Cel mai important este ca poti alege orice interval de timp intre 1-24 de ore.

In conditiile inc are temperatura apei de admisie poate atinge maxim 60 de grade Celsius, poti racorda masina si la apa calda, iar in acest context, discutam si despre un consum energetic mai mic.

Timpul ramas pana la terminarea programului de spalare va fi afisat in partea de sus a usii, insa fiind un model incorporabil, nu vei mai avea acces la el pe timpul spalarii. De aceea, Bosch s-a gandit sa doteze masina cu Infolight care va proiect o lumina pe podea si intotdeauna vei sti daca masina mai spala ori a terminat spalarea.

Parerea clientilor

Cumparatorii sunt foarte multumiti de eficienta acestei masini de spalat de care nu s-ar mai putea desparti. Spala foarte bine, cu conditia sa selectezi programul adecvat vaselor pe care le introduci, dar si gradul de murdarie. Se utilizeaza usor si este foarte silentioasa. Prin urmare, apreciaza raportul calitate/pret foarte bun.

Concluzie

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV53L30EU este o alternativa foarte buna care si-a dovedit eficienta de fiecare data. Mai mult decat atat, vei sti intotdeauna daca spala sau daca a terminat, datorita semnalelor luminoase proiectate pe podea. Incarcarea la jumatate este o optiune excelenta fiindca nu va mai trebui sa asteptati sa se umple masina si sa risti ca vasele sa capete mirosuri neplacute. Aici poti consulta si o oferta de pret foarte avantajoasa.

8.8

Pret

9.0/10

Calitate

9.3/10

Fiabilitate

9.5/10

Functii

8.4/10

Eficienta energetica

8.0/10

Pareri PRO

 • capacitate rezonabila
 • incarcare la jumatate
 • variospeed
 • programare intarziata

Pareri CONTRA

 • nu au fost identificate

0 thoughts on “Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV53L30EU, 12 Seturi, 5 Programe, clasa A+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.