joi. apr. 18th, 2024

Cele mai noi oferte de la magazinele preferate:

Verifica ofertele de Revolutia Preturilor doar la eMAG!

Vortex VAI-A1218FV este un model de aparat de aer conditionat ce vine la pachet cu un raportul calitate/pret extrem de avantajos, pe care cumparatorii il apreciaza foarte mult. Reuseste sa imbine foarte bine partea estetica si cea practica, iar rezultatul il vom prezenta, pe larg, in cele ce urmeaza.

Design

In ceea ce priveste design-ul unitatii interne, fiindca ea ne intereseaza cel mai mult, aceasta dispune de o carcasa eleganta si foarte discreta, astfel ca se va integra perfect pe un perete alb. In lateral, se afla display-ul ascuns, unde va fi afisata temperatura setata.

Dimensiunile unitatii interne sunt de 75 cm lungime, 28.5 cm latime si 20 cm inaltime, avand o greutate de 8 kg. In acelasi timp, unitatea externa masoara 73 cm lungime, 25.5 cm latime si 54.5 cm inaltime, alaturi de o greutate de 25 de kg.

Kit instalare Vortex VAI-A1218FV

Specificatii

Aparatul de aer conditionat Vortex VAI-A1218FV este prevazut cu o capacitate de modificare a temperaturii de 12000 BTU, indiferent de regimul de climatizare ales. In principiu, suprafata pe care o poate acoperi este de aproximativ 20 mp, valoare calculata penrtru o incapere cu inaltime standard de 2.7 metri. In plus, un factor major ce trebuie luat in considerare este si gradul de izolare al incaperii.

Aparatul este incadrat in clasa de eficienta energetica A++ pentru modul racire si A+ pentru modul incalzire. Ambele clase sunt considerate performante pentru un sistem de climatizare, inregistrand un consum energetic redus.

Tehnologia pe Inverter detine un rol important in sporirea randamentului aparatului. Datorita acesteia, compresorul isi va putea varia in mod automat turatiile, pentru a atinge mult mai rapid conditiile climaterice dorite. In continuare, va fi necesara doar mentinerea temperaturii cu un minim de resurse. Pe cicluri lungi se vor putea obtine economii cu pana la 40% comparativ cu un sistem clasic cu compresor On/Off.

Sistemul de filtrare reprezinta unul dintre cele mai performante modele de pe piata, la ora actuala. Acesta are capacitatea de a purifica in totalitate aerul, eliminand eficient virusurile, bacteriile si alergenii.

Functiile care stau la baza acestui model sunt, desigur, cea de incalzire si cea de racire. Pe langa aceste doua functii, Vortex VAI-A1218FV mai este dotat cu:

 • Dezumidificare si Ventilare – sunt utile in vederea eliminarii umiditatii excesive din incapere, ce ar putea provoca formarea mucegaiului.
 • Modul Sleep – iti protejeaza somnul pe toata durata noptii si nu va permite schimbarea brusca a temperaturii. In plus, aeroterma va functiona in regim silentios.
 • Functia de autodiagnoza – detecteaza inca din stare incipienta orice problema, inclusiv scurgerile de refrigerand. Pe display va afisa un cod specific fiecarei erori, pe care il vei putea gasi in manualul aparatului pentru a verifica despre ce este vorba.
 • Functia de dezghetare inteliventa – se activeaza in mod automat in timpul regimului de incalzire, numai atunci cand se detecteaza gheata in unitatea extenra. Aparatul va face pauze scurte in vederea decongelarii naturale a ghetii formate.
 • Functia Turbo – permite intensificarea activitatii aparatului, pentru ca temperatura setata sa fie atinsa mai rapid. Ulterior, isi va relua regimul normal de functionare.
 • Timer – ofera posibilitatea de a programa activitatea aparatului pe intervale orare prestabilite.
 • Functia de auto-restart – presupune ca aparatul sa isi reia activitatea in mod automat, chiar si dupa o pana de curent, in conformitate cu ultimele setari realizate anterior de tine.
 • Functia de autocuratare – presupune uscarea rapida a vaporizatorului, indata ce activitatea aparatului a luat sfarsit. In acest mod, nu va oferi sansa bacteriilor sau mucegaiului sa adere pe suprafata sa, ulterior putand sa creeze si mirosuri neplacute.
 • Functia I Feel – transforma telecomanda aparatului in termostat de camera ce va trimite in permanenta feedback catre unitatea centrala in vederea mentinerii constante a temperaturii.

Aparatul Vortex VAI-A1218FV inregistreaza pe cea mai puternica treapta de ventilare dintre cele trei disponibile 52 dB. Nu este cel  mai silentios model, insa cu toate acestea, nu este nici o valoare suficient de mare incat sa creeze un real disconfort acustic.

Pareri de la clienti

Clientii au declarat ca acest aparat isi face treaba in parametrii optimi, iar ceea ce apreciaza foarte mult la el, dincolo de pret, este diversitatea de functii din dotare. De asemenea, sustin ca nu este deranjant in timpul functionarii si, in general, isi face treaba foarte bine. Il recomanda si apreciaza raportul calitate/pret excelent.

Concluzie

Vortex VAI-A1218FV este un aparat bun, prevazut cu o gama foarte variata de functii capabile sa iti ofere cele mai bune conditii chiar si atunci cand afara termometrele inregistreaza temperaturi extreme. Il recomand cu toata increderea, fiindca este un aparat de calitate, ce se vinde la un pret foarte bun.

 

– SPECIFICATII PRODUCATOR – 

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare Rezidential
Tip produs Standard
Suprafata de montare Perete
Suprafata acoperita recomandata 20 m²
Capacitate generala 12000 BTU
Capacitate de racire 12000 BTU
Capacitate de incalzire 12000 BTU
Eficienta energetica racire A++
Eficienta energetica incalzire A+
Temperatura minima de operare racire (-°C) 10
Temperatura maxima de operare racire (°+C) 46
Temperatura minima de operare incalzire (°-C) 15
Temperatura maxima de operare incalzire (+°C) 24
Tip filtru Antibacterian
Tip compresor Inverter
Numar trepte ventilator 3
Inverter Da
Kit instalare inclus Da

FUNCTII

Functii climatizare Racire

Incalzire

Ventilatie

Dezumidificare

Functii speciale Autocuratare

Sleep Mode

Autodiagnosticare

Turbo

Auto-restart

Timer 24H

iFeel pe telecomanda

Dezghetare inteligenta

 

UNITATE INTERNA

Dezumidificare (l/h) 1.2
Debit de aer unitate interna 600 m³/h
Nivel de zgomot unitate interna 42 dB 52 dB
Culoare unitate interna Alb
Lungime unitate interna 750 mm
Latime unitate interna 285 mm
Inaltime unitate interna 200 mm
Greutate unitate interna 8 Kg

UNITATE EXTERNA

Nivel de zgomot unitate externa 53 dB 57 dB
Culoare unitate externa Alb
Lungime unitate externa 730 mm
Latime unitate externa 255 mm
Inaltime unitate externa 545 mm
Greutate unitate externa 25 Kg

 

Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A1218FV, 12000 BTU, Clasa A++, Filtru anti-bacterian, Functie I Feel, Kit de instalare inclus

9.6

Pret

9.5/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.8/10

Functii

9.7/10

Design

9.6/10

Pareri PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Kit de instalare inclus
 • Functii foarte diversificate
 • Sistem de filtrare performant
 • Tehnologie Inverter

Pareri CONTRA

 • Nu au fost identificate

De k24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *