Dum. feb. 25th, 2024

Cele mai noi oferte de la magazinele preferate:

Verifica ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

Bosch SMV68IX01E

Cauti o masina de spalat vase eficienta, cu programe diversificate si tehnologii de ultima ora, dar nu te-a multumit niciun model pana acum? Te invitam sa faci cunostinta cu masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV68IX01E care s-ar putea sa se ridice la nivelul asteptarilor tale. Dar pana a concluziona acest fapt, te asteptam sa urmaresti in continaure review-ul pe care l-am pregatit.

Design

Acest model de masina de spalat vase este complet incorporabila, motiv pentru care nu s-a pus accent foarte mare pe design, acesta fiind unul simplu. Indata ce ai integrat-o in mobilier, aceasta nu va mai fi deloc vizibla. Pe usa sunt amplasate si butoanele de comanda de tip touch. Aceasta masoara 81.5 x 59.8 x 55 cm ( l x L x A).

Specificatii

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV68IX01E face parte din seria a 6-a a producatorului Bosch, astfel ca vine la pachet cu o serie de functii si tehnologii foarte interesante. Inregistreaza o capacitate de incarcare de 13 seturi, astfel ca devine potrivita chiar si pentru familii mai mari, pentru ca este suficient de incapatoare. Totodata, este incadrata intr-o clasa de eficienta foarte buna si anume A+++, astfel ca producatorii au estimat consumul anual de energie electrica la 234 kWh, iar cel de apa, la 2660 litri.

Este prevazuta cu sistemul AquaStop ce presupune existenta unui furtun de alimentare cu perete dublu, un colector de pardoseala si o supapa de siguranta, pentru a te feri de eventualele pagube pe care le-ar putea produce apa.

Fiind prezent schimbatorul de caldura, inseamna ca paharele si vasele foarte sensibile vor fi tratate pe masura, fara a exista riscul de a le scoate sparte din masina. In consecinta, apa este incalzita in rezervorul de clatire, iar impactul la interactionarea cu vasele din masina nu va fi atat de puternic.

LoadSensor presupune detectarea greutatii vaselor aflate in masina datorita senzorului de viza de rotatie, care va reecunoaste nivelul apei. Evident, pentru incarcaturi ceva mai mare, este nevoie de mai multa apa pentru a inmnuia vasele. La polul opus, pentru incarcaturi mai mici, este nevoie de mai putina apa pentru clatire.

Masina este prevazut cu Display TFT multicolor ce afiseaza in timp util informatii esentiale. Vor fi afisate programele in functiune, optiunile, timpul ramas si alte informatii. Mai mult decat atat, este indicat chiar si nivelul de sare si agent de clatire.

Prezinta motor EcoSilence DriveTM, ce face masina sa devina foarte silentioasa, fara sa depaseasca 40-45 dB, dar si garanteaza si un consum reduse de energie electrica.

Sistemul AquaSenzor este capabil sa regleze cantitatea de apa in functie de cantitatea de vase, dar si de gradul de murdarie, fiind utilizate fascicule de lumina pentru clatire.

Bosch SMV68IX01E este prevazuta cu 8 programe de spalare:

 1. Intensiv – utilizeaza apa la o temperatura de 70 de grade Celsius, fiind eficient pentru spalarea vaselor cu grad ridicat de murdarie si chiar poate si murdarie uscata. Este activ senzorul de incarcare, astfel ca poate inregistra un consum de apa intre 12 si 15 litri, dar si de curent electric, intre 1.45 si 1.5 kWh. Dureaza aproximativ 135 de minute.
 2. Auto – ofera o flexibilitate foarte mare, datorita senzorului de incarcare si cel de turbiditate. Toti parametrii vor varia, iar in acest sens discutam de o temperatura de spalare intre 45 si 65 de grade Celsius, un consum de apa de 7-18 litri de apa, consumul energetic intre 0.95 si 1.6 kWh, iar durata poate alterna intre 90 si 160 de minute.
 3. Eco – inregistreaza cel mai mi consum – 0.82 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa. Spala la o temperatura de 50 de grade Celsius si dureaza 235 minute.
 4. De noapte – elementul cheie se refera la faptul ca este cel mai silentios program, zgomotul nedepasind 41 dB, pentru ca presiunea va fi destul de mica. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, consuma 10 litri de apa si 1.05 – 1.09 kWh energie electric. Dureaza 235 de minute.
 5. Pahare – dureaza 85-90 de minute, spaland la o temperatura de 40 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de apa de 11-14 litri si de curent electric de 0.86-0.9 kWh.
 6. 1 ora – va dura, bineinteles, 60 de minute, spaland la o temperatura de 65 de grade Celsius. Consumul este de 10 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica.
 7. Scurt –  nu presupune ciclul de uscare.
 8. Prespalare – dureaza 15 minute, utizand o cantitate mica de apa ce nu va fi incalzita, deci si consumul de energie electrica va fi nesemnificativ.

Pe langa aceste programe foarte diversificate, masina mai este prevazuta si cu cate extra-optiuni extrem de practice:

 • Intensive Zone – este zona amplasata in cosul inferior, in cadrul careia, vasele si oalele vor fi spalate foarte atent, fiind utilizata o presiune extrem de mare.
 • VarioSpeedPlus – vei putea scurta programele de spalare cu pana la 50%.
 • HygienePlus – ofera o igienizare atenta la o temperatura de 70 de grade Celsius, la sfarsitul programului, pret de 10 minute.
 • Extra-uscare  – in cadrul ciclului de clatire, va fi utilizata apa la temperatura ridicata, pentru o mai buna uscare.

Programul de autocuratare este recomandat sa il utilizezi periodic, fara vase in masina, adaugand detergent special.

Programarea intarziata nu lipseste nici de aceasta data, vei putea selecta ora in intervalul 1-24 astfel incat sa coincida cu programul tau.

Datorita TimeLight-ului, vei sti intotdeauna cat timp mai are de spalat masina. Va fi proiectat pe podea timpul ramas.

Parerea clientilor

Clientii sunt extrem de incantati de eficienta acestei masini de spalat, care i-a scutit de efortul depus si timpul irosit pentru spalarea vaselor. Considera o masina foarte performanta, care isi face treaba exemplar. In plus, au apreciat raportul calitate/pret foarte bun.

Concluzie

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV68IX01E este un real ajutor in casa, ce ofera functii si tehnologii de ultima ora. Prezinta un numar foarte mare de programe de spalare, la care se adauga si extra-optiunile atat de utile si eficiente. Pentru mai multe detalii si o oferta de pret actuala, intra aici.

9.5

Pret

9.2/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Functii

9.6/10

Eficienta energetica

9.5/10

Pareri PRO

 • capacitate rezonabila
 • numar mare de programe
 • TimeLight
 • programare intarziata
 • autocuratare

Pareri CONTRA

 • nu au fost identificate

De k24

0 comentarii la „Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV68IX01E, 13 seturi, 8 programe, Clasa A+++, 60 cm”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *